Šorīt šosejas apledojušas Latgalē un Latvijas centrālajā daļā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Nelielas snigšanas un apledojuma dēļ šorīt vairākās Latvijas vietās ir apgrūtināta braukšana pa valsts nozīmes un reģionālajiem autoceļiem, liecina VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Vissliktākā situācija ir Latgalē, kur apledojuši visi valsts nozīmes autoceļi ap Rēzekni apmēram 100 kilometru rādiusā.

Savukārt Latvijas centrālajā daļā apledojis ir Rīgas apvedceļš Daugavas kreisajā krastā.

Zemgalē braukšana ir apgrūtināta pa Jelgavas šoseju no Jelgavas līdz Lietuvas robežai, kā arī pa Liepājas šoseju posmā no Kalnciema līdz Apšupes krustojumam.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma dēļ šorīt apgrūtināta braukšana ir Jelgavas, Madonas, Rēzeknes un Talsu apkārtnēs.

Slidenie ceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistīta 21 VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» ziemas dienesta tehnikas vienība.

LVC atgādina, ka mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus. Īpaši strauji apledojums var veidoties uz autoceļiem, kas ved cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu