DP plāno sagatavot arī drukātā formāta bukletu par rīcību terora akta gadījumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Drošības policija (DP) plāno izplatīšanai sagatavot arī drukātā formāta informatīvu bukletu par rīcību terora akta gadījumā.

DP aģentūrai LETA norādīja, ka pretterorisma jomā jau vairākus gadus mērķtiecīgi īsteno sistemātisku sadarbību ar dažādām valsts un pašvaldību institūcijām, kritiskās infrastruktūras un cilvēka masveida pulcēšanās objektiem, kā arī ar sabiedrības mērķgrupām, kuru sniegtais ieguldījums var būt nozīmīgs risku savlaicīgā identificēšanā un novēršanā.

Pēc DP paustā, šāda sadarbība notiek, organizējot savstarpējās tikšanās un seminārus, kuros tiek sniegta informācija gan par aktuālajiem apdraudējumiem, gan par rīcību aizdomīgās situācijās vai apdraudējuma gadījumā.

Kā papildu līdzekli šādas sadarbības un izpratnes veicināšanai attiecīgajās mērķgrupās DP aizvadītā gada laikā ir izveidojusi vairākus informatīvos materiālus, kuri plašākai publikai pieejami arī DP mājaslapā.

Viens no jaunākajiem bukletiem - par rīcību terora akta gadījumā -, kas domāts plašākai auditorijai, izveidots un mājaslapā ievietots vien šā gada janvāra sākumā. Drukātā formā informatīvo bukletu plānots izplatīt terorisma riska objektiem, pretterorisma pasākumos iesaistītajām institūcijām un dienestiem, kā arī citiem interesentiem, norādīja DP.

DP nesen savā mājaslapā ievietojusi arī rekomendācijas bibliotekāriem par to, kā atpazīt potenciālos teroristus. DP norāda, ka bibliotekāri ir viena no sabiedrības mērķgrupām, kas var sniegt atbalstu nacionālās drošības stiprināšanā pretterorisma jomā.

Atbilstoši plānotajam jau tuvākajā laikā notiks arī DP tikšanās klātienē ar šīs nozares pārstāvjiem, lai informētu par aktualitātēm pretterorisma jomā, skaidrotu ar reliģisko radikalizāciju saistītus aspektus, kā arī informētu par pazīmēm, kam pievērst uzmanību.

Savlaicīga terorisma draudu identificēšana un novēršana ir viens no DP darbības virzieniem. DP paspārnē darbojas Pretterorisma centrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu