Olaines cietuma teritorijā plāno būvēt mācību centru IeVP un Valsts probācijas dienesta personālam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Olaines cietuma teritorijā plāno būvēt jaunu mācību centru Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) un Valsts probācijas dienesta personālam, informēja Tieslietu ministrija (TM).

Sākot aktīvu darbu pie nākamā Norvēģijas finanšu instrumenta perioda īstenošanas, TM šonedēļ organizēs pirmo sadarbības komitejas sanāksmi, lai pārrunātu Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada plānošanas perioda ieviešanu un programmas «Uzlabota korekcijas dienestu sistēma» īstenošanu.

Plānots, ka programmas īstenošana ilgs līdz 2024. gada 31. decembrim un atbilstoši programmai iecerēts būvēt jaunu mācību centru (IeVP) un Valsts probācijas dienesta personālam Olaines cietuma teritorijā. Esošais IeVP mācību centrs atrodas vienā no ieslodzījuma vietām, telpās, kuras nav piemērotas apmācību organizēšanai.

Tāpat atbilstoši programmai paredzēts stiprināt mācību centra kā izglītības iestādes statusu un attīstīt Olaines cietuma atklātā cietuma infrastruktūru.

Programmas kopējās izmaksas ir 15 294 118 eiro, no kurām Norvēģijas finanšu instrumenta finansējums ir 13 000 000 eiro un valsts budžeta finansējums 2 294 118 eiro. Papildus divpusējo attiecību stiprināšanai plānoti 100 000 eiro.

Sanāksmē piedalīsies pārstāvji no Norvēģijas korekcijas dienestu direktorāta, Finanšu instrumenta biroja, Eiropas Padomes, Norvēģijas Korekcijas dienestu personāla akadēmijas, Finanšu ministrijas, Ieslodzījuma vietu pārvaldes, Valsts probācijas dienesta, Olaines cietuma un Tieslietu ministrijas.

TM atgādina, ka pērn Latvijas Finanšu ministrijas un Norvēģijas Ārlietu ministrijas pārstāvji parakstīja Sadarbības memorandu par Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada plānošanas perioda ieviešanu un programmas «Uzlabota korekcijas dienestu sistēma» īstenošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu