Trīs cilvēki paslīdējuši un guvuši traumas uz ledus, vēl divi - uz ielas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vakar trīs cilvēki paslīdējuši un guvuši traumas uz ledus, bet vēl divi - uz ielas, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Zemgalē 29 gadus vecs vīrietis slidoja un krita, kā rezultātā guva galvas smadzeņu satricinājumu un tika nogādāts slimnīcā. Līdzīgi Vidzemē 37 gadus veca sieviete krita un guva galvas smadzeņu satricinājumu. Kurzemē 11 gadus veca meitene slidinājās uz ledus un paslīdēja - pusaudze traumēja galvu un guva galvas smadzeņu satricinājumu.

Vakar mediķi palīdzību sniedza arī diviem uz ielas paslīdējušiem cilvēkiem. Vienā no gadījumiem Rīgā 49 gadus vecs vīrietis guva mugurkaula skriemeļu traumu un muguras sasitumus, savukārt 37 gadus vecs vīrietis Vidzemē guva kājas lūzumu.

Vienlaikus vakar slimnīcā tika nogādāts 42 gadus vecs vīrietis, kurš tālu ceļu mēroja sezonai nepiemērotos apavos, kā rezultātā guva kājas pirkstu virspusējus apsaldējumus.

Zemgalē mediķi palīdzību sniedza arī diviem cilvēkiem, kuri mājās bija nokrituši pa kāpnēm. Abos gadījumos kritiens bija no apmēram 1,5 metru augstuma. Vienā gadījumā 27 gadus vecs vīrietis guva mugurkaula skriemeļu bojājumus, bet otrā gadījumā 70 gadus veca sieviete guva galvas smadzeņu satricinājumu, kā arī krūškurvja traumu ar ribu lūzumiem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1042 izsaukumiem, no tiem 141 bija saistīti ar dažāda rakstura traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu