Traucēta e-veselības mājaslapas darbība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdien pēcpusdienā ir traucēta e-veselības mājaslapas darbība, novēroja aģentūra LETA.

Ierakstot interneta pārlūka adreses lauciņā «eveseliba.gov.lv», mājaslapa neatveras un parādās paziņojums, ka vietne nav sasniedzama.

Zvanot uz e-veselības atbalsta tālruni iedzīvotājiem, dzirdams automātiskajā atbildētājā ierunāts paziņojums: «Informējam, ka e-veselības sistēmā tiek veikti tehniski uzlabojumi, līdz ar to ir iespējami darbības pārtraukumi. Sistēmas darbību plānojam atjaunot tuvāko stundu laikā.»

Kā novēroja LETA, otrdien pēcpusdienā nav sasniedzama arī Nacionālā veselības dienesta mājaslapa.

Kā ziņots, no 1.janvāra Latvijā sākta obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana, kas paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska. Šonedēļ e-veselības sistēmai pieslēgušās visas ģimenes ārstu prakses.

Vairākas Latvijas medicīnas iestādes, ģimenes ārsti un aptiekas gan norādījušas uz neskaitāmām problēmām sistēmas darbībā.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja Aija Barča (ZZS) otrdien Latvijas Radio paziņoja, ka pagājušajā nedēļā e-veselības sistēma tikusi uzlauzta, tomēr gan Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), gan veselības ministres Andas Čakšas (ZZS) padomniece e-veselības projekta jautājumos Ilze Āboliņa to noliedza.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu