Par Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāju ievēlēta Lībiņa-Egnere

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) šodien par tās jauno priekšsēdētāju ievēlēja deputāti Inesi Lībiņu-Egneri (V).

Viņas kandidatūru izvirzīja Kārlis Seržants (ZZS), savukārt Ringolds Balodis piedāvāja šajā amata apstiprināt Jāni Ruku (LRA).

Lībiņu-Egneri atbalstīja trīs deputāti - pati Lībiņa-Egnere, Seržants un Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK). Ruks bija pret viņas kandidatūru, bet Balodis atturējās. Ņemot vērā, ka Lībiņu-Egneri atbalstīja deputātu vairākums, balsojums par Ruku nenotika.

Komisijas sēdē piedalījās pieci deputāti, savukārt Jānis Tutins (S) uz sēdi neieradās. Parasti NDK sēdes ir slēgtās un deputāti bez pielaides valsts noslēpumam tajās nevar piedalīties. Taču komisijas priekšsēdētāja ievēlēšana notika atklāti. Tutins, kuram atteikta pielaide valsts noslēpumam, iepriekš aģentūrai LETA pauda, ka sliecas nepiedalīties balsojumā. Viņš skaidrojis, ka būtu «ētiski nepareizi» atnākt uz vienīgo sēdi un nobalsot par vadītāju.

Lībiņa-Egnere, atbildot uz deputātu jautājumiem, sacīja, ka varēs veiksmīgi tikt galā ar šiem pienākumiem, ņemot vērā līdzšinējo pieredzi, tostarp darbu Juridiskajā komisijā un Saeimas Prezidijā. Politiķe uzsvēra, ka ir komandas cilvēks, bet NDK ir svarīgi nodrošināt parlamentāro kontroli.

Kā ziņots, līdz šim NDK vadīja politiķe Solvita Āboltiņa, kura nolikusi deputātes mandātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu