Arī trešdien uguns laupījusi vairāku cilvēku dzīvības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Neraugoties uz pēdējās dienās publiski izplatītajiem atgādinājumiem par ugunsdrošību, īpaši aukstajā laikā, arī aizvadītajā diennaktī liesmas ir atņēmušas dzīvību trim cilvēkiem, bet vēl divi ugunsgrēkos cietuši, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

(Papildināta ar jaunāko informāciju.)

Vakar ap plkst.8 ugunsdzēsēji devās uz Vangažu ielā Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies 12 stāvu mājā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka devītā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

Ap plkst.11 VUGD tika izsaukts uz Mazā Kalna ielu Rīgā, kur divstāvu mājā bija jūtams sadūmojums. Ēkā ugunsdzēsēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves priekšmeti kvadrātmetra platībā. Arī šajā ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

Savukārt trešais ugunsgrēks ar letālām sekām vakar ap plkst.22 izcēlās Pilskalnes ielā Ilūkstē, kur trīsstāvu mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā tika konstatēts, ka pa otrā stāva logiem nāk dūmi un tajā deg dīvāns un grīdas pārsegums četru kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas evakuēja 10 cilvēkus.

Vakarā ap plkst.20.30 tika saņemts izsaukums uz Skrundas ielu Kuldīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka no pirmā stāva logiem nāk dūmi un tajā deg sadzīves priekšmeti un malka četru kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

LETA jau ziņoja, ka arī trīs iepriekšējās dienās ugunsgrēkos gāja bojā cilvēki - otrdien četri, pirmdien divi, bet svētdien viens, tādējādi īsā laikā uguns ir prasījusi desmit cilvēku dzīvības.

VUGD aicinām ikvienu īpaši piedomāt un parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību, neaizmirstot par ugunsdrošību. Dienests atzīmē, ka lielu daļu no traģiskajām ugunsnelaimēm varēja novērst, ja cilvēki rīkotos atbildīgi un ievērotu elementāras ugunsdrošības prasības, piemēram, nesmēķētu gultā, pie krāsns nenovietotu degošus priekšmetus vai mēbeles, nelietotu bojātas krāsnis un savos mājokļos ierīkotu dūmu detektorus.

Aizvadītajā diennaktī valstī kopumā reģistrēti 22 ugunsgrēki, no tiem desmit dzēsti novados, desmit Rīgā, bet divi citās pilsētās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, malka, elektrības vadi, apkures katla granulu padeves transportieris, sadzīves priekšmeti, vieglā automašīna, starpsienu pārsegums, garāža un riepas, dārza māja, sodrēji četru ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Trešdien VUGD darbinieki veikuši arī 14 glābšanas darbus - septiņus novados un septiņus Rīgā. Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar glābēji Uzvaras bulvārī Rīgā izcēla upītes ledū ielūzušu suni un nodeva to saimniekam.

Kopš gada sākuma valstī reģistrēti 346 ugunsgrēki, tajos cietuši 22, bet gājuši bojā desmit cilvēki, liecina VUGD statistika.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu