Ar «Saskaņas» un ZZS balsīm Sudraba paliek «oligarhu lietas» komisijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas deputātu vairākums ceturtdien neatbalstīja ierosinājumu atsaukt Ingunu Sudrabu (NSL) no «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas.

(Pievienota 2.-3.rindkopa.)

Par Sudrabas atsaukšanu balsoja 39 deputāti, pret bija 25 parlamentārieši, bet vēl 18 deputāti balsojumā atturējās. Pieci parlamentārieši balsojumā nepiedalījās.

Sudrabas atsaukšanu atbalstīja «Vienotības», nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, Latvijas Reģionu apvienības frakcijas deputāti, vairāki pie frakcijām nepiederošie politiķi, kā arī Kārlis Seržants (ZZS). Pret balsoja deputāti no «Saskaņas», Andris Siliņš (ZZS), kā arī Gunārs Kūtris (NSL). Balsojumā atturējās Zaļo un zemnieku savienības deputāti, pati Sudraba, kā arī vairāki pie frakcijām nepiederošie politiķi.

Sudraba ir šīs komisijas priekšsēdētāja. Parlamentārā izmeklēšanas komisija ceturtdienas rītā pirms Saeimas sēdes jau atbalstīja galaziņojumu, lai arī par to bija domstarpības.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota 2017.gada jūlijā.

Ierosinājumu par Sudrabas atsaukšanu no komisijas iesniedza deputāti Andrejs Judins (V/Par!), Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), Inese Lībiņa-Egnere (V), Lolita Čigāne (V/Par!), Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK), Ints Dālderis (V/Par!), Laimdota Straujuma (V), Astrīda Harju (V) un Ojārs Ēriks Kalniņš (V).

Judins debatēs pauda - lai arī ziņojums ir apstiprināts, komisija var strādāt vēl divas nedēļas. Viņš mudināja deputātus nepieļaut situāciju, kas neatbilst likuma prasībām.

Likumā ir noteikts, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi tiek iecelti Saeimas kārtības rullī noteiktajā kārtībā - vienādā skaitā no katras Saeimas frakcijas deputātiem. Saeima lēma, ka «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijā tiek iecelts pa vienam cilvēkam no katras frakcijas.

Ņemot vērā Ringolda Baloža lēmumu izstāties no NSL frakcijas, tā beigusi pastāvēt, jo tajā vairs nav nepieciešamo piecu deputātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu