Daugavā pie Zeļķu tilta ūdens līmenis stabilizējies, pie Jēkabpils - sāk celties

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Daugavā pie Zeļķu tilta ūdens līmenis stabilizējies, bet pie Jēkabpils pamazām sāk celties, pastāstīja Krustpils novada Vides un civilās aizsardzības dienests Vadītājs Ilmārs Luksts.

Zeļķu novērojumu stacijā, kas izvietota pie dzelzceļa tilta starp Jēkabpili un Pļaviņām, ūdens līmenis šodien dienas vidū sasniedza 7,48 metrus virs stacijas nulles punkta, tikai par deviņiem centimetriem atpaliek no pērnā gada martā sasniegtās atzīmes, bet līdz vakarpusei nokritās līdz 7,43 metru atzīmei.

Lielākie plūdi šajā vietā bija 2013.gada aprīlī, kad ūdens paaugstinājās līdz 8,34 metriem. Patlaban Krustpils novadā ir applūdušas vien dažas zemākās vietas un viens autoceļš.

Savukārt Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis dienas laikā ir cēlies par 22 centimetriem, sasniedzot 3,96 metru atzīmi. Ūdens līmeņa celšanās upē pagaidām nevienu neapdraud, jo par kritisko atzīmi tiek uzskatīti 6,6 metri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu