Pabriks: Vēl lielāka ZZS dominance valdībā bremzēs Latvijas attīstību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pēc Saeimas vēlēšanām iegūs vēl lielāku pārsvaru valdībā, tad nākotnē Latvijas attīstība tiks bremzēta, izriet no Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Arta Pabrika (V) paustā LNT raidījumam «900 sekundes».

Viņš kārtējo reizi pauda viedokli, ka «Vienotībai» rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās vajadzētu startēt kopā ar tādiem proeiropeiskiem un prolatviskiem politiskajiem spēkiem kā «Par!», «Latvijas attīstībai» un dažādas reģionālās partijas. «Vienotībai» vēlēšanu sarakstā startējot vienai pašai, Pabriks ne pārāk tic tās izredzēm nokļūt Saeimā.

Kā sacīja politiķis, gadījumā, ja līdzsvars vēl vairāk izmainīsies par labu ZZS, tad agri vai vēlu tas novedīs pie vienpusīgas Latvijas politikas. «ZZS nekad nav izcēlusies ar ļoti aktīvu politiku, bet drīzāk pasīvu, konservatīvu, lēnu, un tas nav veids, kā Latvija var tikt ārā no trešās vietas Baltijā,» izteicās Pabriks, vienlaikus gan atzīstot, ka ZZS vienmēr ir bijis «Vienotības» sadarbības partneris, bez kura valdības izveidošana nebūtu izdevusies.

Vērtējot, kāda būs Latvijas nākotne, ja pēc parlamenta vēlēšanām koalīciju izveidos «Saskaņa» un ZZS, Pabriks atzina, ka šāds scenārijs Latvijai simtgadē noteikti nav vajadzīgs - tas nozīmēšot ieslīkšanu «sūnu ciema mentalitātē, kur mēs joprojām veidosim gan nacionālo, gan Eiropas, gan starptautisko politiku tādā kolhoznieku līmenī, kāds tas bija deviņdesmitajos gados, knapi runāsim angliski un nesapratīsim, ko nozīmē dzīvot Latvijai 21.gadsimtā».

Kā ziņots, Pabriks jau iepriekš izteicies, ka «Vienotībai» nākamajām Saeimas vēlēšanām būtu jāapvieno spēki ar citiem līdzīgi domājošiem politiskajiem spēkiem.

13.Saeimas vēlēšanas notiks šā gada 6.oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu