Pirmdienas rītā ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils kāpis par 16 centimetriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pēc nelielas ūdens līmeņa pazemināšanās naktī uz pirmdienu Daugavā pie Jēkabpils atsācies ūdens līmeņa kāpums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Ūdens līmenis Jēkabpils hidroloģiskajā stacijā pēdējo divu stundu laikā pakāpies no 6,5 līdz 6,66 metriem virs stacijas nulles punkta. Tik augsts ūdens līmenis Jēkabpilī nav bijis daudzus gadus, pārspēta gan 2017., gan 2013.gada pavasara palu maksimālā atzīme.

Pie Zeļķu tilta ūdens līmenis pazeminājies līdz 6,81 metra atzīmei. Pie Pļaviņām tas nedaudz paaugstinājies, bet pagaidām nerada plūdu draudus.

Daugavā no Jersikas līdz Baltkrievijai saglabājas zems ūdens līmenis.

Vižņu sastrēgums, kura dēļ ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils kopumā cēlies par teju trim metriem, kļūst garāks, tādēļ gaidāma strauja ūdens līmeņa paaugstināšanās Daugavas posmā no Jēkabpils līdz Līvāniem.

Savukārt Pļaviņās plūdu draudi būs tad, kad vižņu sastrēgums izkustēsies un nonāks Pļaviņu ūdenskrātuvē; to var veicināt nedēļas otrajā pusē gaidāmais siltais laiks.

Hidrologi norāda, ka pirmdien Jēkabpilī ūdens līmenis var sasniegt pilsētai bīstamo septiņu metru atzīmi, tādēļ spēkā oranžais brīdinājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu