«Tas ir briesmīgi!» - liepājnieki sašutuši par situāciju pilsētas ielās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Spēcīgā snigšana Liepājā šobrīd mitējusies, taču biezās kupenas no pilsētas galvenajiem ceļiem tik ātri nepazūd, sagādājot daudz nepatīkamu brīžu autovadītājiem, portālam TVNET atklāja liepājnieki.

«Tikko pārbraucu mājās pikta kā pūķis!» sašutusi par situāciju uz pilsētas galvenajiem ceļiem ir liepājniece Ilze. «Slīd nenormāli! Un vainīgas nav riepas! Šogad uzliktas jaunas ziemas riepas. Ielas ir netīrītas, lielākā daļā divjoslu ielu ir pārvērtušās par pusotru joslu.»

Pēc autovadītājas novērojumiem ielas pilsētā netiek tīrītas pienācīgi: «Lauku, Pļavu iela vienkārši briesmīga!» Jau vēstīts, ka šodien Liepājā piedzīvota izteikti stipra snigšana. «Lauku ielā knapi pie luksofora sanāca apstāties... saslēdzās viss iespējamais mašīnai, lai apstātos. Dēlam prieki, mamma driftē! Neko nedriftēju! Auto slīd no pagriezieniem ārā!»

Līdzīgās domās par situāciju pilsētas ielās ir arī liepājnieks Gustavs Veibelis: «Ielas ļoti slidīgas un netīrītas. Šķēles kantoris strādā ļoti slikti. Ārpus pilsētas tīra «Latvijas autoceļu uzturētājs», un tur situācija ir daudz labāka.»

Tikmēr Liepājas domes Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls portālam TVNET apliecināja, ka galvenās ielas pilsētā tiek tīrītas. Pirmdienas rītā esot dots uzdevums ielas nokaisīt ar mitrināto sāli, bet vēlāk pulksten 10:30 sākta arī ielu attīrīšana no sniega. Pilsētā pirmdien darbojoties septiņas līdz astoņas tehnikas vienības.

Komentējot liepājnieku pausto neapmierinātību par notiekošo pilsētas ielās, Štāls sacīja, ka šādi komentāri no pilsētniekiem izskanot katru ziemu. Pēc viņa teiktā vairums liepājnieku pirmo lielo snigšanu ziemā uzskata par dabas katastrofu. «Atbilstoši pilsētas saistošajiem noteikumiem un līgumam ar ceļu uzturētāju notiek ielu kopšana,» norāda Štāls, piebilstot: lai ceļus attīrītu no sniega, esot jāsagaida, kad snigšana pāriet.

«Sausu asfaltu mēs negarantējam», jo tam neesot pietiekami daudz resursu. «Tas nav iespējams. Ir jārēķinās ar to, ka ir ziema un ziemas apstākļi,» atgādināja Štāls, norādot, ka iepriekš pret pilsētas ceļu uzturētāju bijušas pretenzijas, taču tagad «viņi ir daudz mainījušies». Patlaban neesot nekādu pazīmju, ka ceļu uzturētājs netiktu galā ar saviem pienākumiem vai nepildītu līguma saistības.

Jau vēstīts, ka Liepāja šogad ir sniegotākā pilsēta Latvijā; pagājušajā nedēļā sniega segas biezums Liepājā sasniedza 11 centimetru. Liepājā reģistrēta arī šīs ziemas zemākā gaisa temperatūra Latvijā - svētdienas vakarā un aizvadītās nakts sākumā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu stacijā un Liepājas lidostā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -14, -15 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu