Pērn 291 ģimene izmantojusi bezmaksas mediāciju ģimenes strīdos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītajā gadā 291 ģimene izmantojusi bezmaksas mediāciju ģimenes strīdos, informēja Sertificētu mediatoru padomes priekšsēdētāja Kristīne Dārzniece.

Viņa norādīja, ka pērn valdības finansējums bija piešķirts 300 bezmaksas mediācijām ģimenes strīdos, kas ir tikpat, cik 2018.gadā, tādējādi katrai ģimenei tiek nodrošinātas piecas bezmaksas mediācijas sesijas, katra stundas garumā.

Analizējot līdz šim paveikto, Dārzniece pauda prieku par to, ka liela daļa no cilvēkiem, kuri izmantojuši mediācijas pakalpojumus, ir atrisinājuši sev sasāpējušās problēmas, kā arī pauda cerību, ka nākotnē pieaugs uzņēmēju skaits, kuri izmantos mediāciju savu strīdu risināšanai.

Savukārt Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumos Irēna Kucina izcēla, ka divās trešdaļās no gadījumiem mediācija noslēgusies ar pilnīgu vai daļēju vienošanos.

Kucina norādīja, ka starp mediācijas priekšrocībām ir ātrums, zemākas izmaksas, kā arī samazināts stresa līmenis dalībniekiem, jo mediators pievērš uzmanību mediācijas procesa dalībnieku emocijām un jūtām, atšķirībā no tiesas, kas ir koncentrēta uz juridisku lēmumu.

Augstākās tiesas tiesnese Zane Pētersone izcēla mediācijas lomu tiesu procesā, atstāstot vairākus gadījumus no dzīves, kuros mediācija ir palīdzējusi atrisināt ieilgušas domstarpības partneru vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu