Aptuveni 20 cilvēki šovakar pie Krievijas vēstniecības protestē pret agresiju Ukrainā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pie Krievijas vēstniecības Latvijā šovakar aptuveni 20 cilvēki piedalījās protesta akcijā «pret Krievijas agresiju Ukrainā» ar nosaukumu «Stop Putin's War in Ukraine», novēroja aģentūra LETA.

Protesta akcijas dalībnieki rokās turēja plakātus, kuros attēlotas gūstā nokļuvušo Ukrainas karavīru acis. Tāpat akcijas dalībnieki aicināja starptautisko sabiedrību boikotēt Krievijā šovasar paredzēto Pasaules kausu futbolā. Plakātos arī aicināts apturēt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un karu, kā arī atbrīvot Krimas musulmaņus.

Akcijas dalībnieki nolasīja manifestu, kurā aicināts starptautisko sabiedrību boikotēt jau pieminēto futbola čempionātu ņemot vērā Krievijas organizēto agresiju Ukrainā.

Akciju uzraudzīja vairāki policisti un kopumā pasākums notika aptuveni pusstundu.

Jau ziņots, ka protests ir daļa no Eiropas, Austrālijas, ASV un Kanādas ukraiņu kopienu organizētajām akcijām ar tādu pašu nosaukumu.

Akcijas galvenais mērķis ir «pievērst sabiedrības uzmanību Krievijas agresijai Ukrainā, parādīt to, cik svarīga ir vienotība un solidaritāte ar Ukrainu, veicinātu visu ķīlnieku atbrīvošanu, kurus nelikumīgi tur apcietinājumā Krievijā un Krimā, kā arī aicināt pasaules valstu valdību un starptautisko organizāciju līderus boikotēt 2018.gada Pasaules kausu futbolā, kas notiks Krievijā», skaidroja pasākuma organizatore.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu