Uztura bagātinātājā «DNP Fatburner» ir viela, kas izmantota kā sprāgstviela un pesticīds

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina iedzīvotājus neiegādāties un nelietot Krievijā ražotu uztura bagātinātāju «DNP Fatburner», jo tā sastāvā ir toksiska ķīmiska viela - dinitrofenols, kas apdraud patērētāju veselību un dzīvību, informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere

Viņa sacīja, ka paziņojumu par «DNP Fatburner» Eiropas Savienības Ātrās brīdināšanas sistēmā ievietojusi Apvienotā Karaliste, kurā jau konstatēti astoņi «DNP Fatburner» izraisīti nāves gadījumi. «Eksperti ir konstatējuši, ka šā produkta sastāvā atrodama ļoti toksiska viela - dinitrofenols jeb DNP, kas Pirmā pasaules kara laikā tika izmantota kā sprāgstviela, bet vēlāk lauksaimniecībā - kā pesticīdi,» norāda Meistere.

Meistere informēja, ka «DNP Fatburner» pircējiem tiek piedāvāts kā tievēšanas līdzeklis - «tauku dedzinātājs», un tas īpaši tiek ieteikts personām, kuras nodarbojas ar kultūrismu.

Viņa sacīja, ka, lietojot DNP augstākās devās, ir vērojama paaugstināta ķermeņa temperatūra, kas var sasniegt pat 43 grādus, vemšana, slikta dūša, nemiers, izteikta svīšana, kam seko elpošanas un sirdsdarbības traucējumi, koma, daļā gadījumu pat letāls iznākums. Uzņemot DNP mazākās devās un lietojot ilgāku laiku, var rasties katarakta, glaukoma, kā arī dažādi ādas bojājumi. Pieaugušiem letālā deva ir 1-3 grami dinitrofenola.

Patērētājiem, kuri ir iegādājušies un lieto «DNP Fatburner», PVD iesaka nekavējoties pārtraukt to darīt un, ja nepieciešams, konsultēties ar veselības aprūpes speciālistu. Tāpat PVD aicina, pirms jebkura uztura bagātinātāju iegādes pārliecināties, vai produkts ir reģistrēts PVD, kā arī pārliecināties, ka produkta marķējumā ir skaidri identificējams tā pārdevējs jeb izplatītājs.

Saskaņā ar PVD sniegto informāciju «DNP Fatburner» nav reģistrēts Latvijā un to nedrīkst izplatīt Latvijas valsts teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu