Bijušais Garkalnes vicemērs Silovs pārdevis dzīvokli, lai nomaksātu kriminālsodu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc notiesājoša tiesas sprieduma stāšanās spēkā amatu zaudējušais Garkalnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Silovs (S) ar aizkavēšanos tomēr samaksājis viņam piespriesto 19 000 eiro kriminālsodu par apdrošināšanas krāpšanu, līdz ar to viņam nebūs jāiet cietumā.

Trešdien Rīgas rajona tiesa formāli izskatīja jautājumu par Silovam piespriestā naudas soda aizstāšanu ar brīvības atņemšanu, jo tiesas rīcībā bija ziņas, ka notiesātais noteiktajā 30 dienu termiņā nav labprātīgi samaksājis naudas sodu. Uz tiesas sēdi bija ieradies arī pats Silovs, kurš paskaidroja, ka līdz 11.janvārim bijis slimnīcā komas stāvoklī un nemaz nezinājis, kādā termiņā viņam naudas sods jāsamaksā. Tomēr 22.janvārī Silovs visu piespriesto naudas sodu - 19 000 eiro - esot samaksājis.

Pēdējā publiski pieejamajā valsts amatpersonas ienākumu deklarācijā, kas iesniegta par 2016.gadu, Silovs nekādus uzkrājumus nav minējis. Atbildot uz aģentūras LETA jautājumu, kur tādā gadījumā viņš ņēmis naudu soda samaksai, Silovs pastāstīja, ka vasarā pārdevis mantotu dzīvokli. Saskaņā ar jau minēto deklarāciju 2016.gadā Silova īpašumā bija dzīvoklis Rīgā, kā arī zeme un dzīvoklis Garkalnes novadā.

Ņemot vērā, ka bijušais deputāts naudas sodu samaksājis, Rīgas rajona tiesa trešdien izbeidza tiesvedību lietā par šā soda aizstāšanu ar brīvības atņemšanu. Pret to neiebilda arī prokurore. Minēto tiesas lēmumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Neraugoties uz notiesājošo spriedumu, kas stājās spēkā jau pērn, Silovs joprojām strādā pašvaldībā - viņš vada Garkalnes novada Sporta centru. To aģentūrai LETA apliecināja Garkalnes novada domē. Pats Silovs gan pirms tam aģentūrai LETA atteicās atklāt, vai un kādus amatus ieņem pašvaldībā.

Bijušais deputāts neslēpa, ka joprojām ir politiskās partijas «Saskaņa» biedrs. Kā izriet no informācijas «Saskaņas» mājaslapā, Silovs darbojas kā partijas reģionālais koordinators Garkalnes novadā.

Kā ziņots, 2014.gada 10.oktobrī Rīgas rajona tiesa toreizējo Garkalnes novada vicemēru, agrāko novada mēru un Saeimas deputātu Silovu, kā arī viņa dzīvesbiedri Jeļenu atzina par vainīgiem krāpšanā. Silovam tika piespriesta reāla brīvības atņemšana uz trim gadiem, bet viņa sievai - nosacīta brīvības atņemšana uz trim gadiem ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem.

2017.gada 12.jūnijā Rīgas apgabaltiesa minēto spriedumu atcēla un Silovam piemēroto brīvības atņemšanas sodu grozīja uz naudas sodu 50 minimālo mēnešalgu jeb 19 000 eiro apmērā, bet viņa sieva Jeļena tika pilnībā attaisnota.

2017.gada 28.novembrī Augstākā tiesa Rīgas apgabaltiesas spriedumu atstāja negrozītu, līdz ar to Silovs zaudēja Garkalnes novada domes deputāta mandātu.

Silovam tika celta apsūdzība par par notikumiem, kas risinājušies, kad viņš vēl pildījis Garkalnes novada mēra pienākumus vienā no iepriekšējiem domes sasaukumiem. Toreizējā amatpersona bija slēpusi ar dienesta automašīnu «Toyota Land Cruiser» dzērumā izraisītas avārijas pēdas un izmānījusi apdrošināšanas atlīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu