Būve Jūrmalas liedagā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

«Vai vēl viena māja - kuģis?» jautā TVNET lasītājs Kristaps. Jūrmalas 36. līnijā, pludmales baltajās smiltīs, tikai dažus metrus no jūras viņš pamanījis, pēc viņa domām, pamatīgu ēku ar betona pamatiem. Tā ir ziemas kafejnīca, kas jūras krastā atrodas legāli, skaidro Jūrmalas domē.

«Kāpēc daži drīkst, citi ne?» sašutis jautā Kristaps. Pēc viņa domām, ēka ar cementa kājām nav pagaidu būve. Tomēr izrādās, ka objekts ir ziemas kafejnīca, kas atrodas pludmales nogabalā, kura nomnieks ir SIA «Lauris Restaurant Service».

Ziemas sezonas būves projekts ir saskaņots ar Dabas aizsardzības pārvaldi, Jūrmalas pilsētas domi un būvvaldi, tas atbilst pašvaldības teritorijas plānojumam un vides prasībām, skaidro pašvaldībā.

Būvei patiesi ir stabveida pamati ar pēdas iedziļinājumu 25–30 centimetrus.

Tomēr tie izvietoti, nemainot dabīgo pludmales virsmas reljefu. «Sezonas ēkas būvniecības iecere tika izstrādāta atbilstoši Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojumam, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumiem un 2009.gadā apstiprinātajam detālplānojumam «Pludmales labiekārtošana un kāpu zonas nostiprināšana»,» vēsta pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Leite. Sezonas būves liedagā drīkst atrasties vietās, kur to pieļauj pilsētas teritorijas plānojums, saņemot visas nepieciešamās atļaujas.

Vieglas konstrukcijas pagaidu ēkas atrodas arī citviet Jūrmalas liedagā – parasti tās ir sezonas kafejnīcas. Kristaps uzskata, ka ideja par pludmales restorānu ar stiklotiem logiem un skatu uz jūru ir lieliska, bet izpildījums reizēm provinciāls. Viņš manījis «būdiņas», no kurām pa lielu gabalu dzirdama popmūzika.

Viļņu šalkas un kaijas pārkliedz krievu popmūzikas zvaigžņu skaņās balsis.

Arī vizuālais noformējums, pēc viņa domām, varētu būt vēsturiskajai kūrortpilsētai piemērotāks. Lasītājs domā, ka tā vietā, lai veidotos par dabas un smalkas arhitektūras pērli, Jūrmala izvēlas «balagānu stilu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu