«Eurostat»: Katrs Latvijas iedzīvotājs 2016.gadā radījis vidēji 410 kilogramus sadzīves atkritumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Katrs Latvijas iedzīvotājs 2016.gadā radījis vidēji 410 kilogramus sadzīves atkritumu, kas ir par 70 kilogramiem mazāk, nekā vidēji saražo katrs Eiropas Savienības (ES) iedzīvotājs, liecina ES statistikas pārvaldes «Eurostat» dati.

Šis rādītājs Latviju ierindo devītajā vietā starp 28 ES dalībvalstīm. Topa augšgalā ir Rumānija, kurā viens iedzīvotājs gadā vidēji rada vien 261 kilogramu sadzīves atkritumu.

Tajā pašā laikā, statistika liecina, ka Latvijā ik gadu uz iedzīvotāju saražoto sadzīves atkritumu apjoms pieaug par 2,1%, kas gan ir trešais sliktākais rādītājs ES aiz Maltas un Grieķijas.

Starp Baltijas valstīm vismazāk sadzīves atkritumu gadā vidēji saražo iedzīvotājs Igaunijā - 376 kilogramus, bet katrs Lietuvas iedzīvotājs - vidēji 444 kilogramus.

Datu apkopojumā norādīts, ka, lai gan 28 ES dalībvalstu iedzīvotāju saražotais sadzīves atkritumu daudzums ik gadu pieaug, aizvien vairāk tiek realizēta to pārstrāde, kompostēšana un dedzināšana. No 1995. līdz 2016.gadam gan atkritumu kompostēšanas, gan arī pārstrādes apjomi ES kopumā ir teju divkāršojušies jeb pieaudzis par 184%. Šajā pašā laika periodā sadzīves atkritumu apjoms ES izgāztuvēs mazinājies par 59% jeb 116 kilogramiem uz vienu iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu