LRA mēģinājusi pārvilināt Kūtri

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) mēģinājusi pārvilināt Saeimas deputātu Gunāru Kūtri (NSL), kuram piedāvāts izstāties no partijas «No sirds Latvijai» (NSL) un iestāties kādā no LRA veidojošajām partijām, ļaujot saglabāt vietu Saeimas Prezidijā, šodien vēsta laikraksts «Neatkarīgā Rīta Avīze».

Tomēr Kūtrim piedāvātie darījuma noteikumi neesot bijuši pieņemami, un LRA priekšlikums tika noraidīts.

Kūtris atteicās komentēt sarunu ar LRA pārstāvjiem vai kaut apstiprināt, ka tā notikusi, taču to nenoliedza NSL priekšsēdētāja Inguna Sudraba, kuru par notikušo bija informējis Kūtris. Sudraba uzskata, ka LRA mēģinājums pārvilināt pie sevis Kūtri ir apliecinājums tam, ka tiek ieguldītas lielas pūles, lai panāktu NSL nokļūšanu vēstures mēslainē.

«Tas nozīmē tikai to, ka «No sirds Latvijai» kādam ļoti traucē,» sacīja politiķe.

Savukārt LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Nellija Kleinberga atzinusi, ka ar Kūtri cilvēcīgi aprunājušies. «Ne jau mēs pret Kūtri iestājamies, bet par loģisko norisi - frakcija ir izjukusi, mēs vēlamies redzēt viņu savās rindās, bet viņš atteica, jo apsolījis turpināt darbu ar savu partiju,» stāstīja Kleinberga.

Jau ziņots, ka Saeima pagājušajā nedēļā nolēma neiekļaut darba kārtībā jautājumu par Kūtra atsaukšanu no parlamenta Prezidija.

Līdz ar to darba kārtībā netika iekļauts arī jautājums par Kleinbergas ievēlēšanu Prezidijā Kūtra vietā.

Visticamāk, šis jautājums parlamenta darba kārtībā varētu nonākt nākamnedēļ. Pagaidām vēl nav skaidrs, kāda varētu būt parlamenta vairākuma nostāja. Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vairākums sliecas atbalstīt Kleinbergas ievēlēšanu Prezidijā Kūtra vietā, aģentūrai LETA sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Arī nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) varētu atbalstīt izmaiņas Saeimas Prezidijā. Savukārt «Vienotība» savu pozīciju vēl neatklāj.

«Saskaņas» līderis Jānis Urbanovičs gan uzskata, ka Kūtris «nav pelnījis šādu pazemojumu». Viņš atzinīgi vērtēja Kūtra līdzšinējo darbību. Urbanovičs, paužot personīgu viedokli, norādīja, ka Kūtris no Prezidija nebūtu jāatsauc.

Kā ziņots, LRA darba Saeimas Prezidija virza politiskā spēka valdes un frakcijas priekšsēdētājas Nellijas Kleinbergas kandidatūru. Politiskajā spēkā norāda, ka līdz šim LRA frakcija Saeimas Prezidijā nav pārstāvēta, lai gan ir viena no lielākajām partiju apvienībām biedru skaita ziņā.

Pašlaik Kūtris Prezidijā ieņem Saeimas sekretāra biedra amatu. Tomēr pēc Ringolda Baloža lēmuma pamest NSL frakciju parlamentā aktualizējās jautājums par iespēju NSL aizstāt Prezidijā ar LRA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu