Ekspremjers Guntars Krasts pievienojies Latvijas Reģionu apvienībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ekspremjers un bijušais Eiropas Parlamenta deputāts Guntars Krasts pievienojies Latvijas Reģionu apvienībai (LRA), iestājoties vienā no apvienību veidojošām partijām «Reģionu alianse», informēja LRA pārstāvis Valdis Verners.

LRA valdes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga skaidroja, ka LRA aktīvi gatavojas vēlēšanām un nostiprina savas pozīcijas, kas gan daudzām politiskām organizācijām, gan atsevišķiem cilvēkiem liek skatīties uz apvienību kā uz konkurētspējīgu spēku nākamajās Saeimas vēlēšanās. «Mums ir liels gandarījums, ka LRA kā savas «politiskās mājas» izvēlas tik daudz cilvēku, kuri vēlas darboties Latvijas politikā, lai strādātu mūsu valsts iedzīvotāju labā. Tāpēc uzņemt savās rindās Guntaru Krastu, politiķi ar lielu pieredzi, mums ir ieguvums,» norāda Kleinberga.

Pats Krasts pauž, ka LRA ir politiskā partija, kas ir veidojusies un darbojas ievērojami atšķirīgi no citām Latvijas politiskajām partijām. Apvienību veido dažādu valsts reģionu politiskās partijas, kas ir guvušas vēlētāju atbalstu savā pagastā, pilsētā un novadā. Tas programmatiski nosaka LRA izpratni par sabalansētu valsts teritoriālo attīstību un pamato LRA organizācijas un lēmumu pieņemšanas demokrātismu, par politiķa viedokli informēja apvienības pārstāvji.

«Cilvēkiem Latvijā ir jābūt politiski aktīviem, un viens no veidiem, kā savu aktivitāti realizēt - ir darbība politiskā partijā. Es pievienojos LRA tāpēc, ka atbalstu visos Latvijas reģionos dzīvojošo cilvēku intereses valsts sabalansētā attīstībā un ticu, ka, realizējot LRA programmu, ir iespējams nodrošināt valstī pozitīvas pārmaiņas. LRA ir partija ar atvērtu, demokrātisku struktūru un noteikti ir viena no tām iespējām, kuru es aicinu apsvērt tiem cilvēkiem, kuri vēlas iesaistīties valsts politiskās dzīves procesos,» norāda ekspremjers.

Politiskajam spēkam, kas gatavojas parlamenta vēlēšanām, viens no būtiskākajiem faktoriem, kas norāda uz tā spēju augt un attīstīties, ir jaunu biedru piesaiste, pārliecināti LRA pārstāvji.

Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka Krasts Ministru prezidenta amatu ieņēma 90.gadu beigās. 2004.gadā viņš tika ievēlēts Eiropas Parlamentā kā apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) pārstāvis. 2008.gadā Krasts paziņojis par izstāšanos no TB/LNNK.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu