ZZS un «Vienotība» neatbalstīs LRA iecerētās izmaiņas Saeimas Prezidijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No koalīcijas partijām Zaļo un zemnieku savienība un «Vienotība» neatbalstīs Latvijas Reģionu apvienības (LRA) piedāvātās personāliju izmaiņas Saeimas Prezidijā, bet apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK par attiecīgo rosinājumu vēl spriedīs frakcijas sēdē.

Saeimai 1.februāra sēdē būs jālemj par Latvijas Reģionu apvienības (LRA) rosinātajiem jautājumiem - deputāta Gunāra Kūtra (NSL) atsaukšanu no parlamenta Prezidija, viņa vietā ieceļot LRA frakcijas priekšsēdētāju Nelliju Kleinbergu.

ZZS balsojumā atturēsies, šodien žurnālistiem norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Arī «Vienotība» balsojumā atturēsies, apliecināja partijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Nacionālā apvienība par to, kā rīkoties balsojumā, lems frakcijas sēdē, masu mediju pārstāvjiem norādīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Kā ziņots, LRA šādas izmaiņas rosinājusi pēc partijas «No sirds Latvijai» frakcijas likvidēšanās, ko līdz šim pārstāvēja Kūtris. Politiskajā spēkā norāda, ka līdz šim LRA frakcija Saeimas Prezidijā nav pārstāvēta, lai gan ir viena no lielākajām partiju apvienībām biedru skaita ziņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu