Pastāvīgajā arbitrāžās tiesā par Latvijas pārstāvi iecelta Žaneta Mikosa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valdība šodien apstiprināja Rīgas Juridiskās augstskolas lektori Žanetu Mikosu par Latvijas pārstāvi specializēto dabas resursu un vides tiesības arbitru Pastāvīgā arbitrāžas tiesā (PAT), aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijas (TM) pārstāve Lana Mauliņa.

Mikosa amatam tika izvirzīta Tieslietu ministrijas (TM) rīkotā atklātā konkursa rezultātā.

Konkursa komisijas sastāvā bija pārstāvji no TM, Valsts kancelejas, Ārlietu ministrijas, Latvijas Universitātes, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas.

Mikosai ir sociālo zinātņu maģistra grāds tiesību zinātnē, kas iegūts Latvijas Universitātē, un Kopenhāgenas Biznesa augstskolas tiesību maģistra grāds Eiropas Savienības tiesībās. Iegūta ilggadēja pieredze, darbojoties Rīgas Juridiskajā augstskolā, Kopenhāgenas Universitātē un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

PAT ir starpvalstu organizācija, kas nodrošina starptautisku strīdu risināšanu, izmantojot arbitrāžu un citus miermīlīgus līdzekļus, piemēram, samierināšanu. Šobrīd PAT izskata dažādu kategoriju lietas, tostarp teritoriālos strīdus, dabas resursu un vides tiesību strīdus, kosmosa tiesību strīdus, tirdzniecības strīdus.

PAT arbitrs specializētajos paneļos nav pastāvīgs amats ar darba vietu Hāgā, Nīderlandē. Šķīrējtiesnešus no tiesnešu saraksta izvēlas strīdā iesaistītās puses uz konkrētu lietu, ņemot vērā šķīrējtiesneša kompetenci, darba pieredzi un personību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu