«Par!» uz sadarbību aicina «Progresīvos», «Latvijas attīstībai», «Vienotību», Jauno konservatīvo partiju un «Izaugsmi»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Partija «Kustība «Par!«» aicina radniecīgus politiskus un sabiedriskus spēkus uz sadarbību Saeimas vēlēšanās «atbilstoši skaidri noteiktam mērķu, vērtību un politiskajam redzējumam», informēja politiskā spēka pārstāve Amālija Brūvere.

Politiskais spēks uzrunājis piecu partiju pārstāvjus - «Progresīvos», «Latvijas attīstībai», «Vienotību», Jauno konservatīvo partiju un «Izaugsmi». Politiskie spēki izvēlēti pēc to programmu analīzes un «Par!» biedru aptaujas rezultātiem, pavēstīja Brūvere.

«Par!» vadītājs Daniels Pavļuts šodien vērsies pie šo partiju līderiem ar priekšlikumu apspriest kopīgu programmas platformu «taisnīgai un modernai Latvijai».

«Mēs aicinām, katrai partijai saglabājot savu identitāti un atšķirīgās nostājas daudzos jautājumos, apvienot spēkus dalībai Saeimas vēlēšanās. Mēs vēlamies mainīt Latvijas politisko tradīciju un principiāli veidot vēlēšanu aliansi ap kopīgu valsts nākotnes redzējumu, nevis reitingiem, personālijām, polittehnoloģijām,» uzsver Pavļuts.

«Par!» piedāvā potenciālajiem sabiedrotajiem virkni politisku ideju iespējamās apvienības vēlēšanu platformai.

«Mēs piedāvājam «jaunu derību» taisnīgai un modernai Latvijai jaunajā simtgadē. Tā ir sociāli atbildīgāka valsts, kas cilvēkiem nodrošina augstvērtīgu veselības aprūpi, globāli konkurētspējīgu izglītību, garantē sociālo drošību un tiesiskumu ikvienam, savukārt Latvijas cilvēki valstij maksā taisnīgus nodokļus, piedalās sabiedriskajā lemšanā un rūpējas par savu veselību un izglītību, saviem tuviniekiem un apkārtējiem, dabu un vidi,» skaidro partijas vadītājs.

«Kustības «Par!«» piedāvātās programmas galvenie principi ir sociālā atbildība un vienādas iespējas, taisnīgums visās valsts un sabiedrības dzīves jomās, tiesiskums un tolerance, saliedēta sabiedrība, iekļaujoša izaugsme, progresīva nodokļu sistēma, liberāla demokrātija, moderna pārvaldība un koncentrēta attīstība, pilsonisks patriotisms, Eiropas vienotība un eiroatlantiska drošība, informēja poltiskajā spēkā.

Iespējamās kopīgās platformas konkrētie punkti un rīcībpolitikas piedāvājumi tiks publiskoti pēc pirmajām partiju savstarpējām sarunām, norāda «Kustības «Par!«» pārstāvji.

«Latvijas izaugsmi bremzē netaisnīgums, neizglītotība un sašķeltība. Mēs piedalīsimies Saeimas vēlēšanās kā alternatīva esošajai koalīcijai, kā alternatīva stagnācijai, oligarhiem, padomju mantojumam, izolacionismam un nacionālismam,» teikts partijas paziņojumā.

LETA jau vēstīja, ka «Kustība «Par!«» dibināta pērn. Saskaņā ar LTV ziņoto, atbilstoši SKDS veiktajai iedzīvotāju aptaujai partijas reitings janvārī bijis 1,4%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu