Bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā «Ainaži» - pārkāpumi, kas robežojas ar cietsirdību un spīdzināšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā «Ainaži» no cilvēktiesību viedokļa bija daudz pārkāpumu, kas robežojas ar cietsirdību un spīdzināšanu, šorīt LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja tiesībsargs Juris Jansons.

Jansons sacīja, ka vakar saistībā ar šiem pārkāpumiem nosūtīts iesniegums Ģenerālprokuratūrai.

Viņš arī pastāstīja, ka iesniegumos par šo psihoneiroloģisko slimnīcu bija sūdzības par prettiesisku ievietošanu iestādē, veselības pakalpojumu nenodrošināšanu, tāpēc arī pārbaudēs iesaistījās Veselības inspekcija (VI).

Šodien plkst.11 Tiesībsarga birojā notiks preses konference, kurā informēs par tiesībsarga sadarbībā ar VI veiktās pārbaudes bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā «Ainaži» konstatētajiem pārkāpumiem un secinājumiem.

Kā aģentūru LETA informēja Tiesībsarga birojā, par pārbaudē atklāto un secināto tiesībsargs Juris Jansons stāstīs preses konferencē Tiesībsarga birojā. Pasākumā piedalīsies Jansons, Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vadītāja Laila Grāvere, kā arī VI un Veselības ministrijas (VM) pārstāvji.

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretārs Aivars Lapiņš pirmdien žurnālistiem sacīja, ka pārkāpumi saistīti arī ar ārstniecības personāla, iespējams, neatbilstošu rīcību saistībā ar pacientu fiksāciju. Viņš norādīja, ka tiek runāts par pārkāpumiem fiksācijas ilgumā un pārtraukumu apmēra.

Lapiņš norādīja, ka patlaban VI dots uzdevums veikt papildu pārbaudes citās psihoneirloģiskajās slimnīcās, īpaši koncentrējoties uz tiem pakalpojumiem, kas tiek sniegti bērniem.

Slimnīcas «Ainaži» valdes locekle Ilona Balode uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināta. Slimnīcas darbības nodrošināšanai tās valdē uz laiku iecelts Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra valdes priekšsēdētājs Jānis Buģins, kuram uzdots iepazīties ar situāciju.

Balode atzīst, ka pacientu fiksēšana pie gultām ir notikusi, taču nepārkāpjot normatīvajos aktos noteiktās prasības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu