Kalnmeiers atcēlis vismaz četrus SAB lēmumus par pielaidēm valsts noslēpumam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers savas darbības laikā atcēlis vismaz četrus Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumus par valsts noslēpuma pielaides neizsniegšanu.

Kalnmeiers, kurš amatā ir kopš 2010.gada, ar Ģenerālprokuratūras preses sekretāres Aigas Eidukas starpniecību gan nekomentēja, kāda bijusi viņa argumentācija, atceļot lēmumu, ar kuru SAB liedza piekļuvi valsts noslēpumam partijas «Saskaņa» Saeimas deputātam Jānim Tutinam (S).

Kalnmeirs arī apliecināja, ka ģenerālprokurors, atceļot SAB lēmumu par pielaidēm, norāda konkrētus apstākļus, līdz ar to SAB ir jāpieņem jauns lēmums. SAB gan var atkārtoti pieņemt lēmumu par pielaides neizsniegšanu vai arī izlemt tieši otrādi un pielaidi izsniegt.

Jau ziņots, ka Kalnmeiers atcēlis SAB lēmumu, ar kuru Tutinam tika liegta iespēja iepazīties ar valsts noslēpumu, līdz ar to arī apgrūtināts darbs Saeimas Nacionālās drošības komisijā, šodien vēsta laikraksts «Neatkarīgā Rīta Avīze».

Ģenerālprokuroram radušās šaubas par tā pamatotību un birojam uzdots veikt papildu pārbaudes.

Laikraksta rīcībā esošā neoficiāla informācija liecina, ka Tutinam būs jāiztur tā dēvētā melu detektora jeb poligrāfa pārbaude.

Tutins līdzīgi citiem politiķiem, kuriem liegta piekļuve valsts noslēpumu saturošai informācijai, kategoriski noliedz, ka viņam būtu kaut mazākā nojausma par to, kādā informācijā balstīts SAB lēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu