Austrumu slimnīcā plāno automatizēt dažādus procesus, lai taupītu līdzekļus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai ietaupītu līdzekļus, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) plānots automatizēt dažādus procesus, šodien Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» teica RAKUS valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

Viņš skaidroja, ka pašlaik dažādus pienākumus veic ļoti daudz cilvēku. Piemēram, runa ir par zvanu centru, par statistikas ievadīšanu.

Ja šos procesus automatizētu, slimnīca varētu ietaupīt līdzekļus. Viņš gan atklāti nepateica, ka gaidāmas štatu samazināšanas. Viņaprāt daļa darbinieku varot veikt citas funkcijas.

Jau ziņots, ka RAKUS 2017.gada finanšu rādītāji varētu būt sliktāki nekā tie bijuši 2016.gadā, jo aptuvenie aprēķini liecina, ka pagājušajā gadā slimnīcai varētu būt 4 miljoni eiro lieli zaudējumi, iepriekš atklāja Paeglītis.

Viņaprāt, viena gada laikā neizdosies sakārtot finanšu situāciju, tomēr ir cerība, ka jau 2019.gadā slimnīca varētu sākt strādāt bez zaudējumie.

RAKUS jau kopš 2011.gada strādājis ar zaudējumiem un 2015.gada nogalē kopējā zaudējumu summa sasniegusi 28 miljonus eiro. Savukārt 2016.gads slimnīcai noslēdzies ar zaudējumiem 2,5 miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu