Saeimā izvērtēs barikāžu laikā nošautā Slapiņa bērnu iespēju saglabāt dubultpilsonību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija šonedēļ pārrunās iepriekšējās valdības lēmumu noraidīt barikāžu laikā bojā gājušā kinooperatora Andra Slapiņa bērnu lūgumu saglabāt dubultpilsonību, kā arī izvērtēs iespēju vērsties valdībā ar aicinājumu pārskatīt šo lēmumu, pastāstīja komisijas priekšsēdētājs Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK).

Politiķis pastāstīja, ka šis jautājums pārrunāts nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK valdes sēdē. Jansons rosinās Pilsonības komisijas tuvākajā sēdē izvērtēt situāciju un lemt, vai komisijai nevajadzētu vērsties valdībā ar aicinājumu saglabāt Slapiņa bērniem dubultpilsonību. Politiķis skaidroja, ka valdība šādi varētu rīkoties, ņemot vērā Pilsonības likuma regulējumu, kas paredz iespēju Ministru kabinetam sniegt atļauju saglabāt Latvijas pilsonību atbilstoši svarīgām valsts interesēm.

Vairāki valdošās koalīcijas politisko spēku pārstāvji vēlas vispirms iepazīties ar situāciju un tad komentēt šo situāciju. Zaļo un zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze norādīja, ka politiskajam spēkam vispirms ir jāiepazīstas ar situāciju, lai varētu to komentēt. «Vienotība» arī plāno sniegt komentāru vēlāk. «Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ints Dālderis norādīja, ka ir jāpārrunā šis jautājums.

Kā ziņots, vēl Laimdotas Straujumas (V) valdība pirms diviem gadiem noraidījusi Slapiņa bērnu - 32 gadus vecās Annas un 26 gadus vecā Andra - lūgumu saglabāt dubultpilsonību, un tagad jautājums nonācis izlemšanai tiesā, vēsta laikraksts «Diena».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu