Āboltiņa sākusi darbu ĀM Eiropas departamenta direktores amatā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijusī Saeimas deputāte un «Vienotības» vadītāja Solvita Āboltiņa šodien sākusi darbu Ārlietu ministrijas (ĀM) Eiropas departamenta direktores amatā un viņai piešķirts padomnieka diplomātiskais rangs, informēja ĀM.

Āboltiņas galvenie pienākumi ir vadīt un organizēt Eiropas departamenta darbu saskaņā ar struktūrvienības reglamentu, piedalīties starpvalstu, starpinstitūciju un Eiropas Savienības institūciju darba grupās, kā arī reģionālās un ekspertu apspriedēs par departamenta kompetences jautājumiem, lai nodrošinātu Latvijas un ĀM nostāju un interešu pārstāvību, skaidroja ministrijā.

Bijušās Saeimas deputātes atalgojums jaunajā amatā ir 1917 eiro, bet papildus tam viņa saņems arī 20% piemaksu par diplomātisko rangu, kā to paredz Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums un Ministru kabineta «Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu un tās noteikšanas kārtību».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu