Lauksaimnieki varēs uzzināt, kurš ir skatījies informāciju par viņiem piederošajiem dzīvniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lauksaimniecības dzīvnieku īpašniekiem turpmāk būs tiesības pēc pieprasījuma uzzināt to, kurš ir skatījies informāciju par viņam piederošiem un Lauksaimniecības datu centra (LDC) datubāzē reģistrētajiem dzīvniekiem, paredz valdības šodien atbalstītie Ministru kabineta (MK) noteikumi par reģistrēto dzīvnieku datubāzē esošās informācijas izmantošanas kārtību.

Noteikumus izstrādājusi Zemkopības ministrija (ZM), lai pilnveidotu pakalpojumu pieejamību un elastīgi īstenotu datubāzes lietotāju vēlmes, kā arī uzlabotu sniegtā pakalpojuma kvalitāti. Tā kā izmaiņas plānotas lielākajā daļā attiecīgo MK noteikumu, tos plānots izdot jaunā redakcijā.

Noteikumu projekts paredz, ka LDC savā tīmekļa vietnē publicē normatīvajos aktos noteikto un sabiedrībai aktuālo informāciju par dzīvniekiem, ievērojot Informācijas atklātības likumā noteiktās prasības, un LDC datubāze satur informāciju par dzīvniekiem un to īpašniekiem, nodrošina šīs informācijas izmantošanu, ievērojot normatīvajos aktos par datu aizsardzību noteikto kārtību. Lai saņemtu autorizēto pieeju datubāzei, dzīvnieku īpašniekam un tā pilnvarotajai personai, iestādēm un citām personām, ir jāiesniedz iesniegums LDC.

Tāpat noteikumu projekts paredz, ka dzīvnieka īpašniekam ir tiesības pēc pieprasījuma apskatīt informāciju par to, kurš ir skatījis informāciju par viņam piederošiem un datubāzē reģistrētiem dzīvniekiem. Šādu priekšlikumu ierosināja nevalstiskās organizācijas, kas pārstāv dzīvnieka īpašnieku un turētāju intereses.

Noteikumu projektā iekļauta arī prasība par to, ka personai vai iestādei ir jābūt aktivizētai oficiālai elektroniskai pasta adresei atbilstoši Oficiālās elektroniskās adreses likumam, kas stājas spēkā 2018. gada 1. martā.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu