«Zilā karoga» sertifikātam šogad pieteiktas 20 peldvietas un trīs jahtu ostas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Vides izglītības fonda (VIF) sertifikācijas programmā «Zilais karogs» šosezon pieteiktas 20 peldvietas un trīs jahtu ostas, informēja VIF pārstāvji.

«Zilā karoga» sertifikātam šogad pieteikta Engures novada kempinga peldvieta «Abragciems», Daugavpils pilsētas peldvieta «Stropu Vilnis» un Stropu ezera peldvieta, Jēkabpils pilsētas Radžu ūdenskrātuve, Jūrmalas pilsētas Jaunķemeru, Bulduru, Dubultu, Dzintaru, Kauguru, Majoru un Mellužu peldvietas, Kuldīgas pilsētas Mārtiņsalas peldvieta, Liepāja pilsētas Dienvidrietumu un Beberliņu peldvietas, un «Peldvieta pie Stadiona», Limbažu pilsētas Lielezera peldvieta, Rīgas pilsētas Vakarbuļļu un Vecāķu peldvietas, Saulkrastu peldvieta «Centrs», kā arī Ventspils pilsētas pludmale.

Savukārt jahtu ostu kategorijā sertifikātam pieteikta «Jūrmalas osta», «Liepāja Marina» un «Pāvilosta Marina».

Izskatot iepriekšējo gadu rezultātus un vērtējot nākamās sezonas pieteikumus, nacionālā žūrija apstiprināja arī virkni rekomendāciju, kas jāievieš, lai arī turpmāk pretendenti atbilstu «Zilā Karoga» standartiem, jo kritēriji katru gadu kļūst aizvien stingrāki. Šobrīd, lai iegūtu sertifikātu, peldvietām ir jāatbilst 33 kritērijiem, savukārt jahtu ostām - 36 kritērijiem.

Lai nodrošinātu neatkarīgu pieteikumu izvērtēšanu, tos vērtē nacionālajā un starptautiskajā līmenī. Tām peldvietām, kas nākotnē vēlas iegūt «Zilā Karoga» balvu, šogad vēl būs iespēja pieteikties Nacionālajam peldvietu sertifikātam - tā ir kvalifikācijas sistēma, kurai jāatbilst, ja peldvieta vai jahtu osta vēlas pretendēt uz «Zilo Karogu».

Latvijā «Zilā karoga» kandidātus vērtē nacionālā žūrija, kuras sastāvā ir pārstāvji dažādām ar ilgtspējīgu saimniekošanu un vides aizsardzību saistītām institūcijām un organizācijām. Nacionālo žūriju vada Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs.

Pieteikumu izvērtēšanas otrā kārta starptautiskā līmenī norisināsies līdz aprīļa beigām, bet rezultāti tiks paziņoti maija sākumā.

Pagājušajā sezonā 45 valstīs plīvoja 4423 «Zilie karogi», no tiem Latvijā - 21.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu