Rosina trešo valstu pilsoņiem nepiemērot atvieglojumus sabiedriskajā transportā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) rosina likuma izmaiņas, lai trešo valstu pilsoņiem nevarētu piešķirt braukšanas atvieglojumus sabiedriskajā transportā.

Likumprojektā noteikts, ka braukšanas maksas atvieglojumus varētu saņemt Latvijas valstspiederīgie, Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas valstu un Šveices pilsoņi, kā arī bezvalstnieki.

Pēc likumprojekta autoru domām, šādas izmaiņas motivēs cilvēkus saglabāt vai iegūt Latvijas valstspiederību, tāpat būšot pozitīva ietekme uz pašvaldību budžetiem.

Deputāti rosināja Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma grozījumus iekļaut šodienas Saeimas sēdes darba kārtībā, tomēr parlamenta vairākums šo priekšlikumu neatbalstīja. Līdz ar to grozījumi tiks vērtēti nākamnedēļ.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāts Juris Pūce (LA) nolēmis pieprasīt Rīgas domes Satiksmes departamentam skaidrojumu par sabiedriskā transporta maksas atvieglojumu piešķiršanu Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas pilsoņiem agrākā vecumā nekā Latvijas, un lūgs to izvērtēt Valsts Kontrolei un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM), aģentūrai LETA apstiprināja deputāts.

SIA «Rīgas satiksme» (RS) braukšanas maksas atlaides piešķir vairākām iedzīvotāju grupām, tostarp - nestrādājošiem pensionāriem. Kā vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga», nestrādājošie Latvijas pilsoņi un nepilsoņi bez maksas RS transportlīdzekļos var braukt no 63 gadu vecuma, bet Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas pensionāri agrāk - jau no 55 gadu vecuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu