Rīgas dome piespiedu kārtā sakārtos ēku Čaka un Bruņinieku ielas stūrī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija uzdevusi Īpašuma departamentam steidzamības kārtā gatavot domes lēmuma projektu par Rīgā, Aleksandra Čaka ielā 59, esošās ēkas piespiedu sakārtošanu, lai novērstu tās apdraudējumu garāmgājējiem, pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Komisijai ēku šodien klasificēja kā B kategorijas vidi degradējošo būvi un piemēroja īpašniekiem paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi.

Par ēkas balkona, kurš ir nostiprināts ar zaļo celtniecības aizsargsietu un kurā ir uzkrājušās apmetuma detaļas, bīstamo stāvokli tika informēta atbildīgā izpilddirekcija un Rīgas pašvaldības policija, kurai ir lūgts nekavējoties norobežot bīstamo ēkas teritoriju.

Ēka pieder vairākiem dzīvokļu īpašniekiem, un tās pirmajā stāvā atrodas veikals, kurā tirgo preces bērniem.

Būves apsaimniekotājs ir SIA «Namatēvs», kas informēja departamentu, ka ēkai 2017.gada 30.novembrī ir veikta tehniskā apsekošana, kuras atzinumā norādīts, ka būves fasāde ir neapmierinošā stāvoklī un ir jāveic balkonu demontāža.

Izmaksas par piespiedu sakārtošanu tiks piedzītas no īpašnieka.

Tāpat komisija lēma Rīgas Juridiskajai augstskolai piederošai ēkai Rīgā, Alberta ielā 13, atcelt B kategorijas grausta statusu un paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļu likmi.

Gailīte gan norādīja, ka komisija šo jautājumu atkārtoti skatīs maijā, lai konstatētu, kas ir paveikts ēkas sakārtošanas procesā.

Kā ziņots, komisija 22.janvārī ēkai piešķīra B kategorijas grausta statusu un piemēroja paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi. Tomēr augstskolas pārstāvjiem līdz 9.februārim tika dots laiks veikt dažādus drošības pasākumus, lai novērstu ēkas bīstamību garāmgājējiem ar norunu, ka tad statuss tiks atcelts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu