Iegādāsies prettanku raķetes par € 108 miljoniem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un uzņēmuma «EuroSpike» izpilddirektori Gunters Lauers un Arie Lapidots pirmdien, 12.februārī, plkst.14 Aizsardzības ministrijā (AM) parakstīs līgumu par Izraēlā ražoto dažāda veida prettanku raķešu sistēmu «Spike» iegādi 108 miljonu eiro vērtībā, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Prettanku ieroču spēju attīstīšana ir viena no aizsardzības nozares prioritātēm, un prettanku raķešu sistēmas «Spike» atzītas par atbilstošākajām Nacionālo bruņoto spēku operacionālajām prasībām. Raķešu sistēmas «Spike» papildinās līdzšinējos šī bruņojuma krājumus un ievērojami stiprinās Nacionālo bruņoto spēku regulāro vienību un Zemessardzes kaujas spējas.

Tāpat ar prettanku raķetēm «Spike» tiks aprīkota no Lielbritānijas iegādātā kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņutehnika «CVRT».

Izraēlā ražotās prettanku raķešu sistēmas «Spike» ir viens no modernākajiem sava profila ieročiem pasaulē. «Spike» sistēmas sastāv no ceturtās un piektās paaudzes elektrooptisko raķešu sistēmām, kas nodrošina augstu trāpījuma precizitāti un spēj iznīcināt dažāda veida bruņutehniku, tai skaitā kaujas tankus.

«Spike» sistēmā iebūvētā datu pārraides sakaru funkcija starp raķeti un vadības palaišanas iekārtu ļauj iekārtas operatoriem palikt pretiniekam neredzamiem un neaizsniedzamiem, tajā pašā laikā saglabājot pilnīgu kontroli pār izšautajām raķetēm.

Prettanku raķešu sistēmas «Spike» tiek izmantotas 28 valstu armiju bruņojumā, tai skaitā Lietuvas, Polijas, Somijas un Vācijas bruņotajos spēkos.

Plānots, ka prettanku raķešu sistēmas «Spike» Latvijai tiks piegādātas pakāpeniski līdz 2023. gadam.

Prettanku raķešu sistēmu «Spike» ražošanā un piegādē kā apakšuzņēmumi iesaistīsies arī starptautiskie uzņēmumi «Rafael Advanced Defense Systems», «Diehl Defense GmbH & Co. KG» un «Rheinmetall Electronics».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu