Koalīcijā atšķirīgi viedokļi par NA rosinājumu liegt transporta atvieglojumus trešo valstu pilsoņiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Koalīcijā ir atšķirīgi viedokļi par nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) rosinātajām likuma izmaiņām, lai trešo valstu pilsoņiem nevarētu piešķirt braukšanas atvieglojumus sabiedriskajā transportā.

To šodien pēc valdību veidojošo partiju frakcijas sēdes žurnālistiem pauda nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dombrava. Politiķis skaidroja, ka pēc «Vienotības» pārstāvju paustā var secināt par šī politiskā spēka frakcijas gatavību lielākoties atbalstīt šos grozījumus.

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) sacīja, ka Zaļo un zemnieku savienība šajā balsojumā atturēsies.

Kā ziņots, likumprojektā paredzēts, ka braukšanas maksas atvieglojumus varētu saņemt Latvijas valstspiederīgie, Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas valstu un Šveices pilsoņi, kā arī bezvalstnieki.

Pēc likumprojekta autoru domām, šādas izmaiņas motivēs cilvēkus saglabāt vai iegūt Latvijas valstspiederību, tāpat būšot pozitīva ietekme uz pašvaldību budžetiem.

Par grozījumu Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā nodošanu izskatīšanai komisijās Saeima lems šonedēļ.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāts Juris Pūce (LA) nolēmis pieprasīt Rīgas domes Satiksmes departamentam skaidrojumu par sabiedriskā transporta maksas atvieglojumu piešķiršanu Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas pilsoņiem agrākā vecumā nekā Latvijas, un lūgs to izvērtēt Valsts Kontrolei un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM), aģentūrai LETA apstiprināja deputāts.

SIA «Rīgas satiksme» (RS) braukšanas maksas atlaides piešķir vairākām iedzīvotāju grupām, tostarp - nestrādājošiem pensionāriem. Kā vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga», nestrādājošie Latvijas pilsoņi un nepilsoņi bez maksas RS transportlīdzekļos var braukt no 63 gadu vecuma, bet Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas pensionāri agrāk - jau no 55 gadu vecuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu