Valdības partijas atbalsta NA rosinājumu liegt tiesības Saeimas vēlēšanās kandidēt arī VDK aģentiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Koalīcijas padomē šodien tika atbalstīts nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK rosinājums liegt tiesības Saeimas vēlēšanās kandidēt arī bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) aģentiem un ziņotājiem.

To pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem pavēstīja nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) un Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Pašlaik ir noteikts, ka piedalīties Saeimas vēlēšanās liegts personām, kas ir vai ir bijušas PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieki. Šo normu paredzēts papildināt.

Kā ziņots, Saeima februārī nodeva izskatīšanai komisijās līdzīgu likumprojektu, kas attieksies uz pašvaldību vēlēšanām. Likumprojekts paredz liegt tiesības pašvaldību vēlēšanās kandidēt arī bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) aģentiem un ziņotājiem.

Pašlaik ir noteikts, ka piedalīties pašvaldību vēlēšanās liegts personām, kas ir vai ir bijušas PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu stata darbinieki.

Grozījumu iniciators pašvaldību vēlēšanu likumā ir deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV), tāpat likumprojektu iesniedza parlamentārieši Ilmārs Latkovskis, Rihards Kols (VL-TB/LNNK), Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK), Ringolds Balodis, Edvards Smiltēns, Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), Inese Laizāne (VL-TB/LNNK) un Atis Lejiņš (V).

Izmaiņu mērķis ir aizsargāt demokrātisko valsts iekārtu, nacionālo drošību un Latvijas teritorijas vienotību, skaidrots likumprojekta anotācijā. Aizliegums minēto drošības un izlūkdienestu ziņotājiem un aģentiem kļūt par pašvaldību deputātiem izriet no Latvijas kā neatkarīgas valsts nacionālās drošības interesēm, skaidro politiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu