Apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana pa daudziem ceļiem Kurzemē, Pierīgā un Latgalē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Šorīt vietām Kurzemē, Pierīgā un Latgalē apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē «Latvijas valsts ceļi» (LVC).

Šorīt apgrūtināta braukšana pa Tallinas šoseju no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, pa Vidzemes šoseju no Rīgas līdz Līgatnei, pa Valmieras šoseju no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, pa Rīgas apvedceļu no Baltezera līdz Saulkalnei un no Salaspils līdz Babītei, pa Daugavpils šoseju no Rīgas līdz Ogrei un no Nīcgales līdz Krāslavai, pa Bauskas šoseju no Rīgas līdz Iecavai, pa Jelgavas šoseju visā tās garumā, pa Liepājas šoseju no Rīgas līdz Anneniekiem un no Saldus līdz Grobiņai, pa Ventspils šoseju no Rīgas līdz Strazdei un no Usmas līdz Ventspilij, pa Grebņevas-Medumu šoseju no Špoģiem līdz Medumiem, kā arī pa Daugavpils apvedceļu.

Reģionālie autoceļi šorīt ir apledojuši Rīgas, Balvu, Daugavpils, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Kuldīgas, Limbažu, Madonas, Preiļu, Talsu, Valkas un Tukuma apkārtnēs.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanā iesaistītas 93 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC aicina autobraucējus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa segumam atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ieplānot papildu laiku ceļā. LVC mudina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu. Mainīgajos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams un īpaši bīstams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu