Pāterniekos par mēģinājumu piekukuļot robežsargu aiztur Krievijas pilsoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sestdien, 10.februārī, Pāternieku robežkontroles punktā aizturēts Krievijas pilsonis, kurš mēģinājis piekukuļot robežsargus, informēja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu un transportlīdzekļu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja, ka Latvijā ar kravas automašīnu ieceļojošam Krievijas pilsonim nav derīgas transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polises. Lai izvairītos no administratīvā soda, transportlīdzekļa vadītājs robežsargiem mēģinājis dot kukuli.

1969.gadā dzimušais vīrietis aizturēts un ievietots Valsts policijas īslaicīgas aizturēšanas vietā, savukārt krimināllieta nosūtīta Krāslavas prokuratūrai ar ierosinājumu sākt kriminālvajāšanu.

Par kukuļdošanu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta pirmās daļas, kas par kukuļdošanu paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu