Klementjevs atbalstīšot Maizīša pārvēlēšanu un mēģināšot par to pārliecināt arī kolēģus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Opozīcijā esošās Saeimas frakcijas "Saskaņa" pārstāvis Andrejs Klementjevs (S) būtu gatavs atbalstīt pašreizējā Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora Jāņa Maizīša pārvēlēšanu, to viņš atzina intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma'.

Klementjevs norādīja, ka frakcijā par to vēl nav spriests, tāpēc šis ir viņa personīgais viedoklis. Viņš teica, ka atbalstīs Maizīti, ja būs brīvais balsojums, kā arī mēģinās pārliecināt kolēģus darīt tāpat.

Deputātam neesot nekādu pretenziju pret Maizīša darbu. «Domāju, ka vairākumu pilnīgi apmierina viņa darbs. Uzskatu, ka nav nekādu šķēršļu viņu apstiprināt uz nākamo termiņu,» teica Klementjevs.

LETA jau vēstīja, ka pagaidām nav skaidrības nedz par to, vai Saeima varētu paust atbalstu Maizīša pārvēlēšanai, nedz par to, vai politiķiem padomā ir kādi citi iespējamie kandidāti uz SAB vadītāja amatu.

Partijas gaida Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Nacionālās drošības padomes (NDP) lēmumu šajā jautājumā. Saskaņā ar likumu SAB direktoru ieceļ Saeima pēc NDP priekšlikuma.

Maizīša pilnvaru termiņš beidzas maijā. Kandidātu SAB vadītāja amatam izvirza NDP, bet gala lēmumu par šo jautājumu pieņem Saeima.

Maizītis SAB priekšnieka amatā tika apstiprināts 2013.gada 14.martā. Pienākumus viņš sāka pildīt tā paša gada 2.maijā. SAB direktoru ieceļ amatā uz pieciem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu