Ķirsis prasa, lai Ušakovs algu dīkstāvē esošajam Satiksmes departamenta direktoram turpmāk maksā no savas kabatas (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis (V) oficiālā vēstulē pieprasījis, lai domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) turpmāk algu dīkstāvē esošajam Satiksmes departamenta direktoram Vitālijam Reinbaham maksātu no savas kabatas, kā arī atgrieztu pilsētas budžetā līdz šim algas izmaksās iztērēto naudu, pastāstīja deputāts.

Ķirsis norāda, ka, maksājot algu dīkstāvē esošajam Reinbaham, pilsētas budžets ik mēnesi zaudē 2500 eiro. Tāpēc viņš nosūtījis vēstuli Ušakovam, prasot uzņemties atbildību par šādu naudas izlietojumu un kompensēt zaudējumus pilsētas budžetā no personīgajiem līdzekļiem.

«»Vienotība» frakcija Rīgas domē jau 2015.gadā brīdināja, ka Vitālijam Reinbaham, ko KNAB turēja aizdomās par kukuļa pieprasīšanu, nav vietas Satiksmes departamentā, taču pat šī informācija Rīgas mēra vadītajai partijai «Saskaņa» nebija šķērslis, lai viņu ieceltu departamenta direktorā amatā. Šobrīd nav saprotams, vai Reinbaha novēlotā atstādināšana apzināti ir veikta juridiski nekvalitatīvi, vai arī ir kārtējais pierādījums pilsētas vadības nekompetencei, taču skaidrs, ka šīs situācijas dēļ Rīgas pilsētas pašvaldība katru mēnesi cieš finansiālus zaudējumus,» norāda Ķirsis.

Deputāta aptuvenie aprēķini liecina, ka līdz šim Reinbahs saņēmis aptuveni 15 000 eiro un, viņaprāt, mēram būtu personīgi jākompensē gan šī summa, gan visi līdzekļi, kas, turpinoties dīkstāvei, tiks izmaksāti Reinbaham nākamajos mēnešos.

Kā svētdien, vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga», juridiski neprecīzi atstādinot Reinbahu, kopš augusta izveidojusies situācija, ka departamentam ir divi vadītāji, abi saņem algu, bet tikai viens strādā.

2016.gada augustā domes priekšsēdētājs agrāk tik ieredzētajam Reinbaham izteica neuzticību, bet atlaist viņu nevarēja, jo tam pretī spurojās arodbiedrība.

Kā norādīja raidījums, Ušakovs Reinbahu atstādināja nemākulīgi, jo rīkojumā rakstīts, ka Reinbahs neesot ievērojis veicamo remontdarbu termiņus un slikti organizējis darbu, taču juridisku pierādījumu vietā mērs atsaucies uz masu medijos rakstīto un rādīto. Reinbahs atlaišanu apstrīdēja tiesā un visas instances lēma viņam par labu. Reinbahs pa vidu gan arī izmantoja darbnespēju un bērna kopšanas atvaļinājumu, lai iespējami ilgi viņu nevarētu atbrīvot no darba pavisam. Pēc gada ilgas prombūtnes pagājušajā gada vasarā Reinbahs atgriezās darbā.

Reinbahs raidījumam pastāstīja, ka pirmajā dienā pēc atgriešanās darbā viņam atbilstoši Darba likumam noformēta dīkstāve. Līdz ar to viņš katru dienu nākot uz darbu, lai atbilstoši likumam būtu darba devēja pārziņā un viņam varētu dot uzdevumus. Pusgada laikā gan neviens uzdevums viņam neesot dots.

Domes priekšsēdētājs Ušakovs situāciju saista ar nepilnībām Darba likumā. «Tai brīdī, kad viņam izteikts neuzticības teksts, viņš var pazust uz pusotru gadu, atbilstoši darba likumam, atgriežoties no atvaļinājuma, dienu pirms tam atkal paņemt slimības lapu. Es negribu iedziļināties sīkumos, jo mums paralēli notiek vēl divas tiesvedības, lai atbilstoši likumiem pabeigtu šo procesu, bet tas pēc būtības ir dramatiski, ko mēs redzam,» savu viedokli skaidroja domes priekšsēdētājs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu