Lems par Druvienas un Litenes sākumskolu reorganizāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Nākamnedēļ Gulbenes novada dome lems par Druvienas un Litenes sākumskolu slēgšanu, informēja Gulbenes novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītājs Arnis Šķēls.

Katrā no skoliņām audzēkņu skaits nepārsniedz 20, un pēc to slēgšanas skolēni, pateicoties pārvadājumu tīkla attīstībai, varētu apmeklēt citas tuvākās mācību iestādes, prognozēja Šķels, solot, ka tiks strādāts arī pie pārvadājumu tīkla uzlabošanas.

Abās izglītības iestādēs ir arī pirmsskolas grupiņas, taču tās pēc skolu slēgšanas tur arī paliks, apliecināja Šķēls.

Jau vēstīts, ka viens no 2018.gada Gulbenes novada pašvaldības budžeta dokumentos izvirzītajiem mērķiem tuvākajiem diviem gadiem ir izglītības iestāžu tīkla optimizācija.

Pētījuma «Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā» autori Gulbenē ieteikuši attīstīt vai nu vienu vidusskolu, vai nu vienu ģimnāziju. Par sākumskolu ieteikts reorganizēt Lejasciema vidusskolu, bet par sākumskolu - Lizuma vidusskolu. Vēl šobrīd pašvaldībā atrodas 10 sākumskolas un viena internātpamatskola.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu