Rasnačs un pašvaldību savienība viens otram pārmet par noteikumu un likumu nepilnīgo kvalitāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šodien Ministru kabineta sēdē tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) un Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) viens otram pārmeta par pašvaldību noteikumu un likumu nepilnīgo kvalitāti.

Šodien valdība uzklausīja Tieslietu ministrijas (TM) iesniegto informatīvo ziņojumu par faktisko situāciju un risinājumiem minēto dokumentu skaita samazināšanai, kurā rosināts samazināt normatīvo aktu skaitu, kā arī nodrošināt to rūpīgu izvērtēšanu, samazinot steidzamības kārtā virzāmo normatīvo aktu projektu skaitu.

LPS pārstāve Kristīne Kinča pauda iebildumus pret ministrijas priekšlikumiem. Diskusijām ieilgstot, Rasnačs atzina, lai spriestu par TM priekšlikumu, pašvaldībām vajadzētu uzlabot to saistošo noteikumu kvalitāti. Kā piemēru ministrs minēja pašvaldībās atšķirīgo praksi, nosakot nekustamā īpašuma nodokli.

Par pašvaldību jautājumiem atbildīgais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) pauda, ka viņa vadītā ministrija jau risina problēmas ar pašvaldību saistošo noteikumu kvalitāti.

Savukārt LPS pārstāve uzsvēra, ka kvalitātes problēmas drīzāk ir likumos, jo tie nav saskaņoti, kā rezultātā valdības institūcijas un pašvaldību institūcijas šos likumus «interesanti interpretē».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu