Ugunsgrēkos Latvijā gājuši bojā divi cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 11 ugunsgrēki, kuros gāja bojā divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Papildināts viss teksts

Vakar ap plkst.13 ugunsdzēsēji devās uz Lokomotīves ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī dega dīvāns un sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

Savukārt ap plkst.17 VUGD saņēma izsaukumu uz Pasta ielu Jēkabpilī, kur bija redzami dūmi. Notikuma vietā tika konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā mājā deg sadzīves priekšmeti piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

VUGD uzsver, ka daudzas ugunsnelaimes ar traģiskajām sekām var iepriekš novērst, ja vien cilvēki rīkotos atbildīgi un ievērotu elementāras ugunsdrošības prasības, piemēram, nesmēķētu gultā vai mājoklī, pie krāsns nenovietotu degtspējīgus priekšmetus vai mēbeles, nelietotu bojātas krāsnis un savos mājokļos ierīkotu dūmu detektorus.

Diennakts laikā valstī kopumā dzēsti 11 ugunsgrēki, no kuriem seši fiksēti Rīgā, divi - citās lielajās pilsētās, bet trīs - novados. Vakar VUGD darbinieki veikuši arī 12 glābšanas darbus.

Kopš gada sākuma ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bijā 15, bet cietuši vēl 34 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu