Pērn Latvijā vairāk patvēruma meklētāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pagājušā gadā patvērumu Latvijā pieprasījuši 202 ārvalstnieki, kas ir par 32 vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Valsts robežsardzes informācija.

Šajā patvēruma pieprasītāju skaitā gan neietilpst tās personas, kuras Latvija uzņem ES patvēruma meklētāju pārvietošanas programmā. Latvija pirms pāris gadiem šajā programmā piekrita kopumā no Grieķijas, Itālijas un Turcijas pārvietot 531 peronu. Līdz šim Latvija uzņēmusi 374 personas.

Pēc patvēruma pieprasīšanas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde lemj, vai patvēruma pieprasītājam piešķirt bēgļa vai alternatīvo statusu.

Valsts robežsardzes informācija arī liecina, ka pagājušā gadā būtiski samazinājies valsts robežu nelikumīgi šķērsojušo personu skaits, taču palielinājies patvērumu meklētāju skaits.

Ja 2016.gadā par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturētas 423 personas, no kurām lielākā daļa Latvijā iekļuva caur «zaļo» robežu, tad pērn aizturēti vien 178 pārkāpēji. 2015.gadā par šādu pārkāpumu aizturētas 515 personas.

Valsts robežsardze ir viena no galvenajām iestādēm, kas policijas palīdz aizturēt meklēšanā izsludinātas personas. Šajā jomā robežsardzes rezultāti ir būtiski auguši, proti, pērn aizturēti 520 meklēti cilvēki, kas par 339 vairāk nekā gadu iepriekš. Pagājušā gadā robežsardze atradusi 19 policijas meklēšanā izsludinātas automašīnas.

Robežsargi pagājušā gadā darba atļaujas nav konstatējuši 100 ārvalstniekiem, savukārt 1064 ārzemniekiem atteikts ieceļot Latvijā. Gadu iepriekš ieceļošana Latvijā liegta 797 ārzemniekiem.

Piespiedu kārtā pērn izraidīti 272 ārzemnieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu