Apledojums un sniegs apgrūtina braukšanu vietām Latgalē un Vidzemē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Šorīt vietām Latgalē un Vidzemē apledojums un sniegs apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē «Latvijas valsts ceļi».

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Vidzemes šoseju no Alūksnes pagrieziena līdz Veclaicenei, pa Rēzeknes šoseju no Varakļāniem līdz Terehovai, kā arī pa Grebņevas-Špoģu ceļu.

Reģionālie autoceļi ir apledojuši un vietām sniegoti Alūksnes, Gulbenes, Limbažu, Ludzas, Madonas, Preiļu, Rēzeknes un Valkas apkārtnēs.

Slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 32 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uz vietējiem ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti kā sniegoti, apgrūtina braukšana ir Latgalē un Vidzemē. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek bīstamo ceļa posmu (krustojumu, pagriezienu, kāpumu) pretslīdes apstrāde.

LVC aicina autovadītājus būt piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu, kā arī ieplānot papildu laiku ceļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu