«Vienotība» pauž bažas par Latvijas atgriešanu Krievijas ietekmes zonā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Vienotības» politiķi šodien partijas domes sēdē kritizēja valdošās koalīcijas partnerus - Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), paužot bažas par iespējamu Latvijas atgriešanu Krievijas ietekmes zonā.

«Vienotības» valdes loceklis Vilnis Ķirsis norādīja, ka politiķis Aivars Lembergs daudzus gadus vēlēšanās bija Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) premjera kandidāts, lai arī NATO karavīrus saucis par okupantiem, bet pāreju uz mācībām latviešu valodā - par provokāciju. Līdz ar to Lembergs varētu būt Kremļa ietekmes aģents vai ir vismaz Kremlim noderīgs indivīds, uzskata Ķirsis.

Viņš kritizēja ZZS, pieminot šī politiskā spēka ministru tikšanos ar Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva vietnieku Arkādiju Dvorkoviču. Tāpat Ķirsis pauda, ka Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule ievēlēta no ZZS saraksta, bet tagad viņa ar Tatjanu Ždanoku (LKS) un Andreju Mamikinu aizstāvot Krievijas intereses.

Ķirsis piebilda, ka ZZS kopā ar «Saskaņu» veido koalīciju Jūrmalas domē, lai arī «Saskaņas» deputāti Elizabeti Krivcovu Drošības policija savulaik esot atzinusi par Krievijas ietekmes aģenti Latvijā.

Ķirsis uzskata, ka oligarhu mērķis ir izveidot tādu valdību, kurā ZZS, «Saskaņai» un viņu pakalpiņiem būtu vairākums, un tas nozīmētu doties virzienā uz Latvijas atgriešanu Krievijas ietekmes zonā.

ZZS savās runās kritizēja arī citi «Vienotības» politiķi. Krišjānis Kariņš norādīja, ka nodokļu jomas reformu veicot ierēdņi, nevis politiķi. Arī veselības aprūpē ierēdniecība «dzen reformu uz priekšu», bet nozares ministre neiesaistās. Šādā «kolektīvā bezatbildībā» varot tikai tālāk «iebraukt auzās», tāpēc tas nedrīkst turpināties, akcentēja Kariņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu