VARAM izstrādājusi € 400 000 vērtu projektu, lai uzlabotu publisko pakalpojumu sniegšanas metodoloģiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) izstrādājusi 400 000 eiro vērtu projektu, lai uzlabotu publisko pakalpojumu sniegšanas efektivitāti, apstiprināja ministrijas pārstāve Laura Jansone.

Viņa norādīja, ka projekts «Publisko pakalpojumu pārveides metodoloģijas izstrāde un aprobācija» 9.februārī ir iesniegts Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) un patlaban notiek tā izvērtēšana.

Projekta mērķis ir līdz 2020.gada beigām izstrādāt un aprobēt publisko pakalpojumu sniegšanas procesu pārveides metodoloģiju, nodrošināt ātrāku un efektīvāku publisko pakalpojumu sniegšanu, samazinot valsts pārvaldes izmaksas un administratīvo slogu, kā arī radīt priekšnosacījumus e-sabiedrības straujākai attīstībai.

Projekta laikā plānots pilotprojektu veidā realizēt procesu pārveidi piecās valsts pārvaldes institūcijās - Valsts vides dienestā, Valsts kasē, Nacionālais veselības dienestā, Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijā un Būvniecības valsts kontroles birojā. Trīs institūciju pilotprojekti tiks vērsti uz pakalpojumu sniegšanu komersantu vajadzību sekmēšanai, bet divu institūciju pilotprojekti uz pakalpojumu sniegšanu iedzīvotāju vajadzību sekmīgai apmierināšanai.

Projekta kopējais attiecināmais finansējums ir 400 000 eiro, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda finansējums 340 000 eiro un valsts budžeta finansējums - 60 000 eiro.

Jansone norādīja, ka saskaņa ar regulējumu, apstiprinājums ministrijai būtu jāsaņem divu mēnešu laikā, līdz 13.aprīlim, ja no Eiropas Komisijas ir saņemts lēmums par darbības programmas «Izaugsme un nodarbinātība» grozījumu apstiprināšanu, bet ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā no projektu iesniegumu iesniegšanas beigu datuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu