Pērn reģistrēts vēsturiski zemākais noziegumu skaits valstī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājušajā gadā reģistrēts vēsturiski zemākais noziegumu skaits valstī, prokuratūras gada pārskata sanāksmē pastāstīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Pērn valstī reģistrēti 44 252 noziegumi, kas ir par 1400 mazāk nekā 2016.gadā.

Pērn dažās pilsētās noziedzība palielinājusies, bet citās tieši otrādi - samazinājusies. No republikas nozīmes pilsētām Valmierā joprojām ir zemākais nozieguma līmenis, proti, pērn šajā Vidzemes pilsētā ir reģistrēti 488 noziegumi.

Pērn Latvijā smago noziegumu skaits ir samazinājies par 9,6%, kas, pēc Kalnmeiera teiktā, ir ievērojams kritums. Mazāk smagi noziegumi pērn samazinājušies par 1%, bet kriminālpārkāpumu skaits pērn samazinājies par 12%.

Pērn gan nedaudz palielinājies sevišķi smagu noziegumu skaits, proti, ja 2016.gadā reģistrēti 1740 šādi noziegumi, tad pērn reģistrēti 1752. Kalnmeiers uzsvēra, ka šajā gadījumā tā nav tendence, bet izmaiņa. Savukārt smago noziegumu skaits pērn samazinājies par 9,6%.

Kopumā Latvijā pērn uz 100 000 iedzīvotājiem tika izdarīti 2180 noziegumi, kas ir par 47 mazāk nekā 2016.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu