Vējonis aicina prokurorus skaidrot savus lēmumus sabiedrības ievērību guvušos procesos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicina prokurorus sabiedrībai skaidrot lēmumus, sabiedrības ievērību guvušos procesos.

Vējonis, prokuratūras gada pārskata sanāksmei nosūtītajā uzrunā, uzsvēris, ka stipra tiesiskā sistēma ir valsts pamats un Latvijā ikvienam jābūt pārliecinātam, ka tiek ievērots princips «viens likums, viena taisnība visiem». No prokurora darba godaprāta un profesionalitātes ir atkarīga sabiedrības uzticēšanās. «Tāpēc lūdzu atcerēties, ka nav mazsvarīgu vai nenozīmīgu lietu,» norāda Vējonis.

Valsts prezidents arī vērsa uzmanību, ka sabiedrībā tiek apspriesti atsevišķi procesi, tāpēc viņš aicināja prokurorus skaidrot savus lēmumus, lai mazinātu neskaidrības un aizdomas sabiedrībā. «Arī pareizam lēmuma ir vajadzīgs skaidrojums,» uzsver prezidents.

Lai kāda būtu rutīna, nekad nevajag aizmirst profesionalitāti, taisnīgumu un lojalitāti, turklāt kompromisi ar tiesiskumu nav iespējami, uzrunas nobeigumā norāda Vējonis.

Prokuroriem savu uzrunu bija nosūtījis arī premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS). Viņš norāda, ka tiesiskuma nodrošināšana ir svarīga jau kopš 1990.gada, tāpēc no prokuroru darba tieši ir atkarīga valsts drošība. Kučinskis arī pauda uzticēšanos ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera veikumam, viņa lēmumiem un secinājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu