LVM šogad būvēs meža autoceļus 264 kilometru garumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas valsts mežu apsaimniekotāja «Latvijas valsts meži» (LVM) šogad plāno veikt meža autoceļu būvniecību - būvi un pārbūvi - 264 kilometru garumā visos Latvijas reģionos, pastāstīja kompānijas komunikācijas speciālists Ainārs Sedlenieks.

Viņš uzsvēra, ka meža autoceļi ir viens no meža infrastruktūras būtiskākajiem elementiem, kuru pamatuzdevums ir nodrošināt meža apsaimniekošanu pilnā meža apsaimniekošanas cikla garumā.

Pēc Sedlenieka teiktā, pagājušā gada rudens un šā gada sākums parādīja, cik svarīgs ir labi sakārtots meža ceļu tīkls ne tikai LVM, bet arī visas nozares konkurētspējai. Pateicoties atjaunotajiem ceļiem, LVM spēja nodrošināt koksnes plūsmu saviem klientiem.

«Uzticams meža ceļu tīkls ir viens no būtiskākajiem visas nozares kopējās konkurētspējas rādītājiem, jo tikai tad, ja koksne plānotajā laikā nonāk pārstrādes uzņēmumos, Latvijas kokrūpnieki spēj precīzi izpildīt starptautiskos kontraktus par dēļu, saplākšņa, logu, māju, mēbeļu un citu izstrādājumu piegādi saviem klientiem. Zinātnieki prognozē, ka siltu ziemu nākotnē kļūs arvien vairāk, tāpēc meža ceļu attīstības programma iegūst stratēģisku nozīmi visas meža nozares konkurētspējas uzturēšanā,» uzsvēra Sedlenieks.

Viņš arī piebilda, ka sakārtota ceļu sistēma ir nozīmīga efektīgai meža aizsardzībai, kā arī meža stādīšanas, kopšanas un citu ar meža apsaimniekošanu saistīto darbu kvalitatīvai veikšanai.

Jau ziņots, ka LVM apgrozījums 2016.gadā bija 256,87 miljoni eiro, kas ir par 1,8% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 14,6% un bija 50,614 miljoni eiro. Turpretī uzņēmuma 2017.gada finanšu dati vēl nav publiskoti.

Tāpat vēstīts, ka LVM izveidoti, lai apsaimniekotu valsts mežus. Kompānijas īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu