Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja amatam virza NVA darbinieci Mariannu Dreju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) priekšnieka amatam tiks virzīta Marianna Dreja, kas ilgstoši ieņēmusi dažādus amatus Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA), liecina valdībā iesniegtais Labklājības ministrijas (LM) rīkojuma projekts.

LM norādījusi, ka Drejai ir ilggadēja pieredze valsts pārvaldē LM resorā, strādājot NVA kopš 2004.gada. Tāpat skaidrots, ka viņai ir ļoti labas zināšanas jurisprudencē un personālvadībā, pārliecinošas komunikācijas un prezentācijas prasmes, kā arī, viņa pārzina valsts un pašvaldību iepirkumu aktualitātes, administratīvo procesu iestādē un administratīvo pārkāpumu lietvedību. Tāpat pretendentei piemīt labas zināšanas kvalitātes vadībā un kvalitātes vadības sistēmu ieviešanā.

Dreja ieņēmusi gan NVA Juridiskā departamenta direktora vietnieces amatu, gan arī bijusi šī departamenta direktore. Tāpat viņa vadījusi NVA Juridiskā departamenta Struktūrfondu un tiesiskā nodrošinājuma nodaļu, bijusi Juridiskā departamenta juriste un juriskonsulte Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā.

Dreja Biznesa augstskolā «Turība» ieguvusi profesionālo maģistra grādu ar kvalifikāciju uzņēmumu un iestāžu vadītājs, kā arī profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnēs. Savukārt Latvijas Policijas akadēmijā viņa ieguvusi bakalaura grādu jurista kvalifikācijā.

Paredzēts, ka Dreja sāks pildīt amata pienākumu no 1.marta.

Kā ziņots, VBTAI vadītāja amats ir vakants kopš pagājušā gada vasaras, kad atlūgumu pēc aptuveni pusgada atrašanās amatā iesniedza VBTAI vadītāja Ilona Kronberga. Šādu lēmumu viņa pieņēma saistībā ar izmaiņām privātajā dzīvē.

Pēc nesekmīga konkursa uz šo amatu, labklājības ministrs Jānis Reirs (V) uzdeva potenciālos kandidātus meklēt LM valsts sekretāram Ingum Allikam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu